Onze platformen

Bpart: het online participatieplatform

Informeer en betrek je burgers bij de beleidsvorming via online participatie, en kom zo tot een gedragen beleid.

Hoe maken we het verschil met ons participatieplatform?

  1. een modulair platform dat je toelaat verschillende mogelijkheden te activeren of deactiveren
  2. een platform op maat, zodat het feilloos opgaat in de structuur en huisstijl van jouw organisatie
  3. integratie met offline methoden voor inclusieve participatie
  4. inhoudelijke begeleiding en een breed opleidingsaanbod. Participatie is leren met en van elkaar!

Wij helpen je online participatie in jouw gemeente of stad vorm te geven, of je kan volledig zelf aan de slag dankzij een gebruiksvriendelijke interface.

Je Gemeente Telt

“Waar gaan mijn belastingen naartoe?”, is een vraag die veel mensen zich stellen. Je Gemeente Telt visualiseert daarom de lokale inkomsten en uitgaven van Vlaamse steden en gemeente. Dit initiatief van Tree company en De Wakkere Burger maakt het lokale budget toegankelijk.

Als lokaal bestuur kan je dan duiding geven bij deze cijfers: je geeft context mee en zet je strategische projecten over meerdere jaren in de kijker. Je biedt burgers met andere woorden transparant inzicht in het lokale beleid.

Burgerbegrotingen.eu

Lokale budgetten en investeringen transparant maken en verduidelijken voor burgers. Die burgers inspraak geven over de middelen. Dat blijken actuele uitdagingen voor de lokale politici en ambtenaren.

7 organisaties uit België en Nederland bundelen daarom hun expertise op het platform burgerbegrotingen.eu. Het netwerk biedt kennis, inspiratie én begeleiding aan steden en gemeenten met vragen over burgerbegrotingen.

Sluit Menu