Tell it: Vertel je verhaal en kom tot een gemeenschappelijke kennisbasis!

Met interactieve tekeningen en datavisualisatie, kan je burgers op een leuke, visuele manier complexe informatie uitleggen. Zo leg je een heldere, gemeenschappelijke kennisbasis bij de burgers die willen deelnemen.

Complexe thema’s helder en eenvoudig uitleggen.

Wil je de burger of jouw doelgroep informeren? Wil je helder de laatste inzichten en cijfers delen in jouw domein voor je iedereen laat meedenken? Met Tell it vertel je jouw verhaal op een digitale, toegankelijke manier.

Een uniek verhaal, op het tempo van jouw doelgroep

Het verhaal van iedere organisatie of overheid is uniek. Tell it is dus altijd een beetje maatwerk. We helpen je met:

  • De informatie samenbrengen en helder uitwerken
  • De vertaalslag doen naar (data)visualisatie
  • Het uitwerken van de tekeningen
  • Technische setup en animaties voorzien
Het resultaat? Een toegankelijke applicatie waar bezoekers op eigen tempo jouw verhaal ontdekken.

Een land voor de toekomst

We kregen de vraag van de federale overheid om burgers te betrekken bij democratische innovatie en staatshervorming. De manier dat ons land werkt is complex en we willen ideeën van burgers. Hiervoor is basiskennis nodig over de huidige situatie.

We brachten een aantal specialisten samen van verschillende universiteiten. Zij hielpen ons de relevante uitleg samen te stellen voor elk van de thema’s en uitdagingen. Wij keken mee naar de inhoud en vertaalden dit in visualisaties. Onze tekenaar Willem Pirquin maakte de tekeningen en ze werden vervolgens in animaties te verwerken.

Gebruikers kunnen op eigen tempo doorheen de informatie gaan. Op een interactieve manier lees je over hoe de structuur van ons land tot stand is gekomen.

Heb je zelf een aantal mensen in huis die deelaspecten van Tell it voor hun rekening nemen? Wil je zelf de informatie uitschrijven? Werk je met een vaste tekenaar? We kijken graag in overleg, waar er ondersteuning nodig is, en waar niet.

Amai: Ai in een notendop

Het project amai! wil burgers betrekken bij de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Iedereen kan een vraag of idee voor AI indienen rond actuele thema’s: klimaat & milieu, mobiliteit, gezondheid en werk. Verkozen ideeën kunnen ontwikkeld worden! Zo kan elk goed idee tot een oplossing voor AI leiden.

Om burgers mee te nemen in de wereld van AI, ontwikkelden we 4 herkenbare verhalen. Zo kan je als burger kennis maken met enkele AI-voorbeelden, terwijl je ook de eigenschappen van AI meekrijgt.

Door deze basis mee te geven, vergemakkelijkt de stap naar het indienen van ideeën.