Picture it: Neem een foto en deel je verhaal

Met onze mobile first web applicatie laat je burgers input geven op basis van één of meer foto’s. Alle foto’s komen samen op een virtueel fotobord om vervolgens samen te verkennen.

Het is een leuke, nieuwe en eenvoudige manier voor burgers om hun kijk te delen met organisaties of overheden.

Alles start met een beeld

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Als we iets posten op social media zoals Instagram, Tiktok, maar ook Facebook starten heel vaak vanuit een beeld. Picture it speelt daar op in. Gebruikers kunnen eenvoudig, zonder account, hun foto of foto’s insturen om één of meer centrale vragen te beantwoorden. Vooraleer er wordt doorgestuurd stellen we enkel profielvragen én vragen we tekstuele uitleg waarom ze de foto kozen:

  • Wat vind je nu waardevol?
  • Hoe zie jij de toekomst?
  • Wat mag er niet ontbreken in onze collectie, ons aanbod?

Samen verkennen van de foto’s en eruit leren

Alle foto’s komen samen op een virtueel bord. Uiteraard kan je dit tijdens een live event meteen tonen op een groot scherm. De andere optie is om iedereen op hun eigen toestel doorheen de foto’s te laten browsen.

Het verkennen van de foto’s ondersteunen we met filters: Zoek je specifieke foto’s genomen door jongeren, of wil je op kleuren selecteren, of.. ? Deze speelse vormen om door foto’s te browsen helpt om actief met de input om te gaan én het verder te gebruiken in het traject.

De input, foto’s en tekst kunnen vervolgens geanalyseerd worden om inzicht te krijgen in wat de gebruiker belangrijk vindt.

Toerisme Vlaanderen: Abdij van Herkenrode

Een prachtige plaats vlakbij Hasselt krijgt een nieuwe toekomst van Toerisme Vlaanderen, Herita en de stad Hasselt.

Er passeren honderden Thuis-fans op Herkenrode, omwonenden en experten. Ze mogen allemaal delen wat zij het meest waardevol vinden aan de site. Op grote schermen worden alle foto’s gedeeld ..

Edubox Identiteit

Jongeren werken met de Edubox cultuur rond verschillende blikken op cultuur. Jongeren kunnen foto’s uploaden en samen als klas kijken naar hoe iedereen naar een bepaald thema kijkt.

Doordat jongeren foto’s maken van wat bijvoorbeeld een feest is voor hen, leren ze de grote verschillende manieren dat mensen naar feesten kunnen kijken en kunnen ze het gesprek in de klas aangaan.