
JONK (Asse)
De Gemeente Asse wilde zicht te krijgen op hoe de inwoners het leven in de gemeente ervaren. Deze input wilde het gemeentebestuur gebruiken bij beleidsvorming.
Burgers betrekken bij mobiliteitsuitdagingen is maatwerk. Maak kennis met vier recente projecten met telkens een andere insteek.
Door inwoners te betrekken bij de omgevingsanalyse kan een veel breder zicht gecreëerd worden op de pijnpunten én de goede punten in de gemeente rond mobiliteit.
In de gemeente Steenokkerzeel inventariseren inwoners “waar het goed zit” en “waar het fout loopt”, gekoppeld aan de reden en wijze van hun verplaatsing.
Deze input dient de analyse van het mobiliteitsbureau en is het startpunt voor het opstellen van mogelijke scenario’s.
Door voorstellen of mogelijke maatregelen transparant en visueel voor te stellen, kan het bredere plaatje en het algemeen belang duidelijker aangetoond worden. Dit vermindert het “NIMBY” effect van maatregelen.
De stad Genk visualiseert per stadsdeel haar voorgestelde maatregelen voor snelheidsremmers en afsluitingen, en vraagt haar inwoners om zelf extra voorstellen voor veilig verkeer in te dienen. Op deze manier wil de stad met haar inwoners het gesprek over verkeersveiligheid aangaan. Alle feedback en nieuwe voorstellen worden geëvalueerd, waarna bijkomende metingen of onderzoek leiden tot een finaal plan.
Via een 3D visualisatie ontdekten deelnemers de verschillende vervoersmogelijkheden en hun impact op de directe omgeving.
Aan de hand van interactieve storytelling creëerden inwoners hun ideale mobiliteitsmix met auto’s, fietsen, voetgangers, openbaar vervoer en deelauto’s.
Dankzij de ‘Build it’ visualisatie kregen deelnemers meteen zicht op hun ideale mobiliteitsmix en de impact van hun keuzes op de openbare ruimte in Zaventem.
Tijdens proefopstellingen kan dankzij participatie op continue basis feedback verzameld worden. De stad Mortsel implementeerde gedurende zes maanden een proefopstelling in het centrum en verzamelde meer dan 200 suggesties! Deze worden gebundeld en samen met de verkeerstellingen meegenomen in de evaluatie van het geheel.
Een online participatieplatform voor jouw gemeente of organisatie?
Een vraag of idee voor jouw gemeente of organisatie?
De Gemeente Asse wilde zicht te krijgen op hoe de inwoners het leven in de gemeente ervaren. Deze input wilde het gemeentebestuur gebruiken bij beleidsvorming.
Jongeren geven zichzelf een gemiddelde geluksscore van 6/10, zo blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek. Maar liefst een kwart van de jongeren buist zichzelf. De afgelopen
Burgerkabinet Jeugd Ook het tweede burgerkabinet van minister Sven Gatz wordt mee gerealiseerd door Tree company. De minister wil met dit tweede Burgerkabinet de Vlaamse
Vlaanderen, en bij uitbreiding de wereld, staat voor een beslissend decennium wat natuurbehoud en -herstel betreft. Daarom startte Natuurpunt in 2020 een traject om een heldere, gedeelde
Imec is in 40 jaar het uitgegroeid tot de wereldtop in microchiponderzoek. Al is daar bij de brede bevolking niet erg veel over bekend. Welke
Vraag voor de wetenschap Wetenschap zit overal, maar van welke vragen lig jij wakker? Hoe lossen we de files op? Hoe helpen we honger de
Door deze website te gebruiken aanvaardt u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid
Akkoord