• Bericht auteur:

Covid-19 brengt veel ellende met zich mee, maar een grote groep bedrijven wil tijdens deze periode iets teruggeven aan de samenleving. Zo investeert IZEN (deel van VINCI – energies Belgium), via The Biggest Tree Plant op hun eigen terrein in bomen.

De initiatiefnemers van The Biggest Tree Plant hebben in totaal meer dan 75 hectare grond verzameld over heel België. Ze hopen de volledige oppervlakte in dit plantseizoen te beplanten. Hiervoor organiseren ze een crowdfunding, verkopen ze cadeau-boom-bonnen waarmee iedereen een boompje aan kan bijdragen en slaan ze de handen in elkaar met bedrijven.

“Door Corona zijn er vele teambuildings afgeschaft en raken veel werknemers sociaal geïsoleerd. Wij organiseren teambuildings die wél kunnen doorgaan: buiten” zegt Louis De Jaeger, tuinarchitect en bezieler van The Biggest Tree Plant. “Op die manier zorgen bedrijven voor meer bomen en kunnen ze op veilige afstand de groepsgeest versterken. Een win-win. Bedrijven hebben ook de mogelijkheid om bomen te doneren.” zegt Bart Wolput, mede-initiatiefnemer en oprichter van GiveADay.

De medewerkers van IZEN zijn alvast razend enthousiast en hebben op woensdag 28 oktober een volledig terrein naast hun bedrijfsterrein vol geplant met fruitbomen. Zo zal er tijdens de middagpauze gesmuld kunnen worden van het bedrijfs-voedselbos.

The Biggest Tree Plant wil er niet alleen voor zorgen dat er 75 hectare bomen bijkomt, ook roepen ze iedereen op om minstens één boom te planten in eigen tuin. Op hun website www.grootsteboomplantactie.be kan je iedere geplante boom op een kaartje aanduiden.

We zijn trots dat we deel uitmaken van #TheBiggestTreePlant en een project steunen dat zorgt voor ons én de toekomst. We zetten burgers en organisaties online aan tot actie: ook een burgerinitiatief heeft baat bij een laagdrempelig platform.

“Met deze actie willen we Zuhal Demir’s plan steunen om zoveel mogelijk bomen te planten” zegt Louis De Jaeger. “Exact 50 jaar geleden zong Nonkel Bob het befaamde: ‘Plant een Boom’ – lied, tijdens een van de grootste boomplantacties van België. Vijftig jaar later willen we hetzelfde doen.” klinkt het.

Tree-buildings zijn te boeken via de website en gaan door wanneer de corona-regelgeving het toelaat.