Alle Vlaamse steden en gemeenten gaven recent hun meerjarenplan vorm. Nu volgt een andere uitdaging: hoe communiceer je dit plan met je burgers?

Ontdek hieronder alvast drie manieren om je strategisch plan digitaal toe te lichten: een laagdrempelige methode om meer burgers te informeren!

Zet je strategische projecten in de kijker en licht je lokale budget toe

Met Je Gemeente Telt zetten we samen met De Wakkere Burger in op transparantie rond het lokale budget. Binnenkort publiceren we, ondersteund door de Vlaamse overheid, de budgetten van 2020 – 2025 op het online platform.
Met de ‘plus’ module activeer je 3 methoden om je meerjarenplan toe te lichten:
  1. Je geeft algemene duiding op de landingspagina van je stad of gemeente
  2. Je publiceert projecten die je in de kijker wil zetten en koppelt hier budget (over meerdere jaren) aan
  3. Je lanceert in een interne module voor alle medewerkers, waarop je je eigen data publiceert. Zo dien je voor intern gebruik of toelichting niet te wachten tot de publicatie door de Vlaamse overheid.

Schilde schittert: volg acties die jou interesseren

Het gemeentebestuur van Schilde wil 62 grote acties realiseren, gecombineerd met ideeën die inwoners indienden in de #popup winkel. Op het participatie-platfrom ‘Schilde Schittert‘ ontdek je in 8 thema’s alle acties en kan je op de hoogte blijven!

Wilrijk aan zet: 265 bijdragen van burgers in het bestuursakkoord

De Wilrijkenaar is fier op zijn district: velen willen dan ook actief meebouwen aan het Wilrijk van morgen. Via Wilrijk aan zet kunnen zij zich vanaf nu inzetten voor verschillende projecten om hun straat, wijk of district nog aangenamer te maken. 

Het beleid heeft hier ook oren naar: al in 2019 konden inwoners het beleid mee bepalen. Het resultaat? 221 voorstellen in lijn met het ontwerp-bestuursakkoord, en 44 nieuwe toevoegingen aan het uiteindelijke akkoord! Ontdek het verslag ‘Dit was Wilrijk aan zet’.