Digitaal communiceren wordt steeds belangrijker, ook voor een lokaal bestuur. We zijn dan ook trots dat we samen met VERA de handen in elkaar slaan voor de nieuwe raamovereenkomst “digitale communicatietools”!

Tree company als partner voor participatie

Vanaf nu kan je als organisatie of lokaal bestuur in Vlaams-Brabant sneller en onder vaste voorwaarden je burgers informeren en betrekken bij het beleid. Het Vlaams-Brabants steunpunt voor e-government, VERA, gunde ons het perceel m.b.t. participatie van de raamovereenkomst “digitale communicatietools”.

Dankzij de nieuwe raamovereenkomst lanceer je jouw inspraaktraject of online participatieplatform zonder het doorlopen van aanbestedingen.

De werkgroep koos voor Tree company omdat jullie ruim denken en thema’s vanuit een originele hoek benaderen. Jullie kijken verder dan het online platform en kunnen het hele traject begeleiden, van het prille idee tot de implementatie van concrete resultaten en antwoorden die uit het traject komen.

Ilse Vervloesem

VERA – Vlaams-Brabants steunpunt e-government

Het Bpart participatieplatform is zeer gebruiksvriendelijk. In een mum van tijd hadden we het onder de knie. Daarnaast is het heel fijn te ervaren dat de mensen van Tree company gemakkelijk bereikbaar zijn, mee nadenken over het gebruik van het platform en bovendien openstaan voor suggesties van ons als klant.

Greet Sleurs

Beleidsmedewerker participatie Pelt | participelt.be

We zijn enorm trots op deze overeenkomst. Niet alleen erkent VERA op deze manier de impact van een online participatieplatform, maar ook de meerwaarde van de begeleiding en het proces om dit op een goede manier te embedden in een lokaal bestuur.

Bert Hendrickx

Tree company

Platformen en begeleiding voor on- en offline trajecten

De raamovereenkomst omvat een platform voor online participatie. Het online participatieplatform bestaat uit enkele algemene modules, zoals nieuwsberichten en een tijdlijn, en enkele specifieke modules zoals een burgerbegroting of enquête-tool. Na een onboardingstraject en met de nodige ondersteuning kan je hier zelf mee aan de slag.

Daarnaast is er de nodige ruimte voorzien voor procesontwerp, procesbegeleiding en moderatie: ook verdere begeleiding van je (offline) traject valt dus onder de raamovereenkomst.