Jongeren worden overspoeld met boodschappen over duurzaamheid. Op sociale media én in de klas, want competenties rond duurzaamheid staan in de nieuwe eindtermen van het onderwijs. Maar wat betekent het begrip? En hoe kunnen jongeren zelf hun steentje bijdragen aan een duurzame samenleving? De EDUbox ‘Duurzaamheid: nu maken we de toekomst’ geeft antwoorden op een heldere en interactieve manier. 

EDUbox, wat is dat?

EDUbox is een concept van VRT NWS. Daarmee laten ze jongeren uit het middelbaar onderwijs kennismaken met één bepaald maatschappelijk thema. EDUbox is een kant-en-klaar lespakket met tekst, audiovisueel materiaal, een zelftest én een simulator. Zo kan het jongeren informeren en hen stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

Richt je fictieve bedrijf op

Tree company ontwikkelde voor EDUbox Duurzaamheid de interactieve tool. Je begint je start-up en ontwikkelt je eigen smartphone. Je beslist over verschillende stappen in de levenscyclus: van grondstoffen, tot het levenseinde. Je ziet meteen de impact van jouw keuzes op jouw eindproduct. 

Samen een evenwicht zoeken in een circulaire economie​

Leerlingen gaan op zoek naar een evenwicht tussen People, Planet en Profit in de duurzamere, ‘circulaire’ economie. Kies je voor meer winst? Of is het belangrijker dat alle werknemers in goede omstandigheden kunnen werken? Of dat er meer aandacht uitgaat naar het milieu?

Leerlingen krijgen stap voor stap meer inzicht in bewuste en duurzame keuzes, dankzij dit lespakket en de interactieve tool.

Geïnspireerd?

Ontdek ook EDUbox Mobiliteit en simuleer jouw ideale mobiliteitsmix

Starten met online participatie?

Ontdek de mogelijkheden om ook jouw burgers beter te informeren en te betrekken bij de beleidsvorming.