Ruimtelijk ordening

Ruimtelijk beleid raakt mensen in hun concrete leefomgeving. Zowel in stedelijke als in landelijke gebieden staan we voor uitdagingen waar niet altijd pasklare antwoorden op zijn. Betrokkenheid bij de uitdagingen is er meestal wel, maar hoe ga je intelligent om met deze betrokkenheid?

Intervisie voor lokale besturen

Tijdens een intervisie duiden we verschillende participatieve methodes en geven we inspirerende voorbeelden om met de nodige digitale tools inwoners te betrekken. Je krijgt de kans om aan collega’s van andere lokale besturen vragen te stellen. We proberen samen toe te werken naar een mogelijke aanpak van jouw uitdagingen.

Voor wie?

Lokale besturen die meer willen weten over een digitale strategie om binnen het thema ruimtelijke ordening inwoners te betrekken. Voor onze klanten is deze intervisie uiteraard gratis. Ben je nog geen klant en wil je toch deelnemen? Schrijf je gerust in. We contacteren je om de mogelijkheden te bespreken. 

Waar en wanneer?

16 februari in cultuurhuis Corso (wandelafstand station Antwerpen-Berchem), vanaf 9u30 tot 12u met aansluitend broodjeslunch.

Programma

(Onthaal vanaf 9u30)

Start om 10u / einde om 12u

 • verwelkoming
 • inleiding door Prof. dr. ir. arch. Oswald Devisch (UHasselt; bestuurder VRP; initiatiefnemer van de Participatie Studio): Kant en klare draaiboeken die je vertellen wat je moet doen bestaan niet. We schetsen wel een kader waarbinnen een participatieve aanpak centraal staat.
 • getuigenissen vanuit verschillende deelnemende steden en gemeenten.
 • intervisie:
  • kleine groepjes:
   Welke strategie wil jij uitzetten om je ruimtelijke planning in de praktijk te brengen?
  • collectieve synthese & vragen

Inschrijven

Inschrijven kan tot maandag 13 februari. Om tijdens de intervisie iedereen voldoende aan het woord te laten beperken we de inschrijving tot 15 deelnemers.

Werkt het formulier hieronder niet? Schrijf je dan in via deze link.

Tree company is lid van het DBP-partners ecosysteem. Dit ecosysteem bestaat uit Tree company, Indiville en Levuur. Het partnernetwerk gelooft dat betrokken mensen een meerwaarde zijn van en voor de maatschappij. Dankzij onze gebundelde krachten kunnen we expertise rond online participatie, procesbegeleiding en onderzoek koppelen.