LEKP 2.0?

Een vernieuwd Lokaal energie- en klimaatpact 2.0 (LEKP) werd begin deze zomer bekend gemaakt. In het pact tussen de Vlaamse overheid en lokale besturen blijven de bestaande werven behouden maar worden ze aangevuld. Een participatieve aanpak is een rode draad doorheen de werven én wordt in het vernieuwde pact zelfs nog versterkt.

Intervisie voor lokale besturen

Tijdens een intervisie duiden we het participatieve luik binnen het pact en geven we inspirerende voorbeelden om met de nodige digitale tools inwoners te betrekken. Je krijgt de kans om aan collega’s van andere lokale besturen vragen te stellen. We proberen samen toe te werken naar een mogelijke aanpak van jouw uitdagingen.

Voor wie?

Lokale besturen die meer willen weten over een digitale strategie om binnen het lokaal energie – en klimaatpact 2.0. inwoners te betrekken.

Waar en wanneer?

11 oktober in onze co-working space Toko (wandelafstand station Antwerpen-Berchem), vanaf 9u30 tot 12u met aansluitend broodjeslunch.

Programma

(Onthaal vanaf 9u30)

Start om 10u / einde om 12u

 • verwelkoming
 • inleiding: Wat wordt er effectief verwacht binnen het lokaal energie- klimaatpact op vlak van participatie? (Elke Detaeye – VVSG)
 • getuigenissen:
  • Riviercontracten VMM (Annemie Rossenbacker  – procesbegeleider Levuur – Trajectondersteuning door Levuur, Indiville en Tree company) 
  • Grimbergen denkt mee (Hana Mertens – deskundige duurzaamheid Grimbergen – Trajectondersteuning door Tree company) 
 • intervisie:
  • kleine groepjes:
   Welke digitale strategie wil jij uitzetten om het energie- en klimaatpact participatief in de praktijk te brengen?
  • collectieve synthese & vragen

Inschrijven

Inschrijven kan tot vrijdag 7 oktober. Om tijdens de intervisie iedereen voldoende aan het woord te laten beperken we de inschrijving tot 15 deelnemers.

Werkt het formulier hieronder niet? Schrijf je dan in via deze link.

Tree company is lid van het DBP-partners ecosysteem. Dit ecosysteem bestaat uit Tree company, Indiville en Levuur. Het partnernetwerk gelooft dat betrokken mensen een meerwaarde zijn van en voor de maatschappij. Dankzij onze gebundelde krachten kunnen we expertise rond online participatie, procesbegeleiding en onderzoek koppelen.