• Bericht auteur:

Of we nu naar school of de sportclub gaan of op bezoek bij familie of vrienden: we verplaatsen ons meermaals per dag. Mobiliteit speelt dus een belangrijke rol in ons leven. En toch kent Vlaanderen heel wat verkeersproblemen.

De nieuwe EDUbox Mobiliteit helpt ons keuzes te maken voor een duurzame verkeersontknoping. Ontdek wat deze interactieve applicatie betekent voor het onderwijs en voor lokale besturen!

Voor het onderwijs: een kant-en-klaar lespakket

De EDUbox is het educatief concept van VRT NWS voor het secundair onderwijs, om jongeren te informeren over actuele en maatschappelijke thema’s. De EDUbox Mobiliteit is ontwikkeld voor leerlingen van de tweede en derde graad uit ASO-, KSO-, TSO- en BSO-richtingen. Het is een kant-en-klaar lespakket, ontworpen om in een tweetal lesuren te reflecteren over het thema mobiliteit. Leerlingen kunnen ook thuis zelfstandig aan de slag gaan met het materiaal.

Met Tree company werkten we de mobiliteitssimulator in deze EDUbox uit. Je kruipt in de huid van beleidsmakers en weegt de verschillende aspecten van mobiliteit tegen elkaar af. In een virtuele stad beslis je zelf over de mobiliteit van de inwoners.

Via interactieve feedback en een veranderend stadsbeeld, zie je meteen de impact van jouw keuzes!

Geïnteresseerd in mobiliteit? Herbekijk onze webinar over mobiliteit en participatie.

  1. Een co-webinar met digitaal expert Geert Martens: hoe ziet de mobiliteit van de toekomst er uit?
  2. Heel wat aandacht voor participatie: hoe co-creëer je vandaag een gedragen mobiliteitsplan voor de toekomst?

1 juni, 15u. Gratis, maar inschrijven verplicht!

Ook voor lokale overheden: mobiliteit in Zaventem

We vertalen de simulatie ook naar het niveau van jouw stad of gemeente. Op deze manier werk je op het informatieve aspect én geef je je inwoners een stem. Zo kunnen in Zaventem, dankzij “Zaventem aan Zet“, inwoners na de simulatie hun ideale mix registreren!

interactieve simulatie zaventem aan zet

Build it: betrek burgers bij keuzes in de publieke ruimte, en simuleer de impact!​

Via een interactieve simulatie laat je burgers keuzes maken in de publieke ruimte: hoe verplaatsen we ons, waar plaatsen we hernieuwbare energiebronnen …

Dankzij de 3D simulatie ontdekken burgers meteen de impact van hun keuzes op de publieke ruimte!

Benieuwd wat zo'n interactieve simulatie voor jou kan betekenen?

Tree company begeleidt online participatie. Ontdek onze manier van werken en het Bpart participatieplatform via een vrijblijvende afspraak.​